13 januari 2008

Jag köper inte bara garn - jag köper stickböcker också

Berätta inget för någon men jag har en liten, hemlig motvilja mot att sticka tröjor. Med en generös kroppsform är det svårt att hitta modeller som sitter bra utan att avslöja för mycket generös form. Och så kul är det inte att sticka en hel tröja för att till slut inse att den inte sitter så bra som man skulle kunna önska.
Jo, visst finns det flera alternativa lösningar. Jag kan ju ge mig på bylsiga 80-talsmodeller, men av någon anledning lockar inte det. Jag vill ha lagomt åtsittande och insvängda modeller. Så därför har jag köpt en ny bok från Adlibris.
Big girl knits verkar lovande hittills. Med bra tips och modeller som är lite genomtänkta för oss med små antydningar till generösa kärlekshandtag.

Du blir den första att få veta när jag gett mig på en lämplig tröjmodell. Här. På bloggen.
Fast först ska jag slutföra något.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Heja dig! Varför skulle du nöja dig med något som inte passar bara för att du har en generös form?

Jag är visserligen mer normalviktig, men eftersom jag är kort med kurvor överallt så så bylsiga tröjor mig att se ut som en säck potatis. Så egentligen tror jag att vi nog är ganska många som har samma problem som du - att få det vi stickar att se bra ut på oss.

jag blir därför lika glad varje gång jag ser någon som ger sig rätten att sticka sådant som passar!

det skall bli jätteroligt att se resultatet:)

Dödergök sa...

Jag har dissat den där boken enbart på grund av det oerhört fula omslaget. Skulle inte du kunna komma med en liten recension sen?
Jag gillar verkligen modellerna i Fitted Knits, figurformat utan att man måste vara pinnsmal. Däremot kanske vissa utav tröjorna är stickade i för tjockt garn för att det verkligen ska vara optimalt.

Eva i Halmstad sa...

De ska bli spännande, letar också efter ett mönster som passar mej, har lite för mycket på mitten, plus att jag har väldigt breda axlar, efter min "simkarriär". Svårt att hitta tröjor och jackor som man kan röra armarna i.
Ha de så gott så länge,
Eva.

Agata sa...

heidi - nä, precis. Det är nog därför jag inte gjort något mer plaggliknande än. Nu ska jag göra det. Snart.

dödergök - ja, formgivningen är inte så kul, men den bjuder på långt mer tips och bra tankar än jag trodde. Jag återkommer när jag granskat den lite närmare.

eva - Ja, så är det ju med kläder överlag. Men det är ju extra surt om man lagt ner massor med tid på att sticka en tröja och så inser man att det inte räcker med att man bara kollat mått och stickfasthet - utan själva modellen är fel för ens kropp.

Anonym sa...

Jamen, vad bra, för jag är också generös (i kroppen) så jag ser fram emot nått snyggt!

Anonym sa...

Den boken är jag nyfiken på. Nästa gång du kommer på vårt stickcafé kan du väl ta med och visa. Jag är inte riktigt säker på vem du är som döljer dig bakom agata, skall luska ut det imorgon. Kanske ses vi?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin