13 april 2008

Min framtid?

Jag har ett jätteroligt jobb, men ibland blir jag sugen på att ta tjänstledigt och läsa in några fler högskolepoäng (och studielån) för mitt eget höga nöjes skull.

Det kan ha att göra med att jag mest bara minns härligt lata studentdagar. Visserligen kunde det hetta till inför en tenta, men med lite disciplin så var det aldrig några problem. Och den termin jag läste på distans var ju strålande skön med massor av egentid.

Så, vad tror ni.
Lite albanska på Uppsala Universitet? På halvfart och distans?
Som jag kan kombinera med Bulgarienkunskap (?!) på 7,5 poäng.

Så synd att Gammaltestamentliga predikotexter och Forn- och medelryska i det gamla lärosätet kräver förkunskaper. Obs - ironi.

Fast jag känner mig själv - jag skulle förmodligen bli intresserad om jag bara gav det en chans. Är det något jag borde skämta om så är det allt matematiskt för där har jag svårt att uppbåda intresse. Eller Kärnfysik för nyfikna. *Swoooosh* Där for mitt nyfikna intresse sin kos.

Då verkar Rockens historia och mytologier roligare! Eller Kriminologi vid Stockholms universitet .Eller ännu hellre Experimentell stickning vid Högskolan i Borås som även erbjuder Lennart Hellsing - de många rollernas man för 7,5 poäng. Dessvärre inte på distans, och då kan det bli lite krångligt.


I slutänden är det nog Koncentrationssvårigheter på 7,5 poäng i Uppsala som jag borde läsa. Och den som först hittar en högskolekurs på temat Var nöjd med ditt liv är välkommen att höra av sig. Om den är på distans, såklart.

5 kommentarer:

Anonym sa...

He he, jag tycker att all utbildning är bra! Man lär sig alltid nåt, ibland nåt helt annat än det man läser om på kursen!

Vifslan sa...

Haha! Jag behöver också läsa 7,5 poäng koncentrationssvårigheter. Vi kanske blir klassisar? Vi kan sitta längst bak i klassrummet och (trumvirvel) STICKA!

Agata sa...

Soffy - Jo, bildning är bra. Och jag skämtar inte bara om att plugga vidare någon termin, men i år blir det krävt eftersom sista ansökningsdagen är i dag.

Vifslan - Hahaha! Gärna! Mer kreativt än att spela luffarschack eller klottra på bänken, i alla fall.

Marias stickning och läsning sa...

Du har fortfarande chans, ansökningstiden är förlängd till fredag pga datasystemet pajade. Obs inget skämt.
Håller helt med dig om att studier är alltid kul. Distanskurser är en bra uppfinning. Det är bara när jag hade småbarn som jag helt höll upp. Kursen om Lennart Hellsing verkar kul. Han är en av mina favoriter.

Anonym sa...

Hahaha, jag behöver också läsa den sista kursen. Men jag har faktiskt anmält mig till en kurs i photoshop, men så såg jag att mitt högskoleprovsresultat gått ut så jag måste göra om det till hösten. Sååå trist att stiga upp tidigt en lördag bara för det... men jag vill verkligen gå kursen så det är bara att bita i det sura.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin