12 juni 2008

Jag är en bokblogg, tralala

När jag nu ändå leker bokblogg så måste jag kanske meddela att jag:

1. Läste ut Ronnie Sandahls "Vi som aldrig sa hora" på en kväll. Och blev nostalgisk och lätt tonårig igen, trots att det var typ 20 år sedan.

2. Lyssnar på "Montecore" av Jonas Hassen Khemiri. Lite segt i början, men den tar sig verkligen. Hans lek med svenska språket är mycket underhållande.

3. Håller på med Sven Olov Karlssons "Amerikahuset", en uppföljare till "Italienaren". Båda handlar om svensk landsbygd på det där ruffiga sättet. Inte vackra röda stugor och AstridLindgrenidyll, utan rostande jordbruksmaskiner, sly och oanvända lador som håller på att rasa. Och ovanpå det levnadsöden och historier om människor.

4. Äntligen har läst "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. Och det var också en bok jag inte ville lägga ifrån mig. Mycket bra, sorglig och mänsklig.
Jag gillar verkligen livsöden och vanliga människor!

4 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Men hörru, om du nu ändå leker bokblogg då och då, så kan du väl vara med och leka med oss andra bokbloggare till hösten - i nästa omgång av något slags bokbyte! Kolla på min blogg, så fattar du precis vad det handlar om! Typ "Hemlis" som stickamera har!

Anonym sa...

Läser du engelska böcker?
Det gör jag ... ibland ...

Agata sa...

Ooops. Avslöjad av en sån där riktig bokblogg... Pinsamt.
Jo, kanske vågar jag vara med till hösten på ett bokbyte. För sånt är ju alltid skojigt.

anonym - Nja. Nej. Jag borde läsa engelska böcker. Och jag är egentligen säker på att jag kan. Fast jag vill gärna att läsning ska vara lustfylld, och då känns det som ett jobbigt och ondöigt motstånd om språket är något annat än vårt vackra svenska.
Men man ska aldrig säga aldrig.

Anonym sa...

Nu ska jag till stan och fylla på innehållet i ett paket, fast ett fynd gjorde jag redan igår ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin