2 juli 2008

Angående mattvätt


Närmaste kemtvätt tar 90 kronor kvadraten för trasmattetvätt, så för mina 13 meter fyndad trasmatta blir kostnaden över 800 kronor. Det kändes lite dyrt för att kunna kallas fynd... Trots att mattorna bara kostade 20 kronor.

Har fått tips på både högtryckstvätt och brygg-tvättning. Ska fundera på vad som kan funka bäst. Kanske ska jag bara välja en solig dag och släpa ut mattor och såpa i trädgården och använda trädgårdsbordet som underlag för en omgång med rotborsten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Mindre trasmattor tvättar jag i maskin utan att använda centrifugen (för det tar så styggt på maskinen). Ett annat utmärkt sätt att röja av ex. trädäck, rulla ut mattorna och ta fram vattenslangen, skurborste och såpa. Sköj noga och häng sen upp på tork ute i trädgården.Passa på när du vet att det ska bli några soliga, lite blåsiga dagar

Anonym sa...

Ska det vara nå'n liten ledtråd i nästa paket tro?

Agata sa...

anonym - Jag brukar också kör mattor i maskinen, men när den är åtta meter tror jag inte att jag vågar. ;-)
En liten ledtråd kan ju alltid var roligt!

Anonym sa...

Antingen så tjyvlånar du en lägenhetsväns tvättstuga, där brukar det finnas grovmaskiner. Eller så lägger du den helt enkelt på gräsmattan, tar en vanlig trädgårdsslang och blöter ner mattan och skrubbar sen med såpa och sköljer av. Använd inte en högtryck. Den kan få flärparna att rivas upp.

Anonym sa...

Vattenslang, såpa, skurborste och altangolv brukar jag använda när jag tvättar trasmattor. Såpan gör att de luktar så otroligt gott efteråt!

Svårast brukar vara att hitta någonstans att hänga dom på tork, för dom långa mattorna blir ju rätt tunga...

Anonym sa...

När vi tvättar mattor blir det såpa skurbänk(två bockar och ett par tjocka plankor att lägga mattan på)och massor med vatten. Jag skurar med skurborste meter för meter och sköljer allt eftersom sedan kan man hänga över ett staket eller varför inte plocka bort någon planka i skurbänken som mattan kan hänga över. Hoppas det går bra med tvätten. Såg att det nu finns såpa med citrondoft men.....? vanlig grön eller gul skall det väl vara?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin