5 september 2008

Money makes the world go around

Jag har drabbats av Traderajävulen. Nu önskar jag att jag kunde berätta att det bara handlar om att sälja saker, men nej. Jag köper lite prylar ibland också.
Fast den där fynddemonen har jag varit besatt av länge, så det är ingen ny bekantskap. Däremot är jag helt fascinerad av hur mycket pengar människor kan betala för sånt som jag har hittat billigt.

Under sommaren har jag köpt ett trettiotal stora, vackra trådrullar som en gång användes för vävgarn. Nu är de populära i de inredningskretsar som bebos av shabbychic-tjejer. Jo, visst finns det en och annan kille i de gängen också, men de är försvinnande få vill jag påstå.
Med någon meter vacker spets, lite nonchalant uppställda på en vitmålad tallrikshylla eller en lika vitmålad byrå kan de bli väldigt vackra inredningsdetaljer.
Jag tycker också att det kan vara väldigt vackert, men jag kan ändå inte förstå att jag, för de vackert slitna, omålade allmogeföremålen som jag köpte för en knapp hundring har fått över 1000 kronor. Tu-sen kronor. Helt galet!

Jag ser mig omkring i hemmet med lysten blick i jakt på något mer säljbart. Fjolårssommarens vackra trådrulleställning ligger risigt till kan jag säga!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Här Traderas det hela dagarna. Men vi säljer gammal vinyl som maken fyndat och jag fått. Och pengarna RULLAR in. Det är galet vad folk köper!

Anonym sa...

Alltså...jag har inte fått det maken fyndat...utan skivor som jag fått av min bror!

Maria sa...

Hej!
Den ställningen är ju som en skulptur i sig...men jag förstår att det kan vara lockande att sälja iväg den...

Agata sa...

Soffy - Hmm.... vinyl, säger du... Sambon har ju en ansenlig mängd som jag kanske ska kolla lite närmare på. ;-)

maria - Jo, jag älskar den! Fick den och en liten för 40 kronor på en Västerbottensauktion eftersom ingen annan var intresserad. That is what we call a Fynd in Sweden.

Dödergök sa...

Nej människa hejda dig! Sälj den inte för allt smör i småland. Jag lovar att du kommer att ångra dig. Du har säkert en massa annat som kan Traderas bort utan att det gör lika mycket.
:)

Anonym sa...

Sambon låter hälsa att vinylen är i huset för att stanna!

Agata sa...

dödergök - du har rätt. Jag ska inte sälja den vackra trådhållaren. Problemet är bara att jag ångrar mig kring det mesta jag gör mig av med. Jagg skulle behöva ett större hus - 160 kvadrat räcker inte.

sambon - Hehehe. Vi får väl se...

Tina sa...

Yeesus! Ska du sälja den! Säg till mig isåfall, jag köper på stört! (Bor i en överbelamrad lägenhet på 71 m2, låt oss säga att sambon inte är direkt lycklig över alla vackra ting som jag släpar hem....)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin