31 januari 2009

Fådda gåvor

Några kilo garn överlämnades av en nära släkting som slutat sticka. Som de här härvorna svenskt ullgarn i två gråa och en naturvit färg. Trevligt!
Eller de här hektona med blått yllegarn. Kvittot fanns med i påsen och kunde berätta att det här kostat 225 kronor en gång. Förmodligen slutet av 1980-talet. Garnet är Morjärvgarn som sedan syrafärgats till en klar blå nyans.
Dessutom fanns det två så gott som färdigstickade herrtröjor. Den här koftan i raglanmodell, och en vanlig tröja i mer kungsblått yllegarn. Någon halv ärm och monteringen saknas.

Men. Nu behöver jag goda råd. Det är inga plagg jag någonsin kommer använda. Jag kan inte heller se att någon i min omgivning skulle använda dem.
Jag tror inte heller att hon som en gång påbörjat stickningarna blir ledsen om jag river upp - så sentimental är hon inte. Men jag kan ju ändå se att det är många timmars arbete nedlagt på plaggen.
Hur skulle du göra? Sticka klart och montera eller riva upp?

14 kommentarer:

Ingalill sa...

Riva upp och sticka något fint av garnet som blir använt.

Ger man bort halvfärdiga saker som legat ett tag så får man nog räkna med att den som får garnet repar upp och stickar något som är mera modernt.

Anonym sa...

hur skulle du tänka om du gav bort motsvarande? skulle du vilja att den personen avslutade projekten? och varför det skulle det vara viktigt för dig?

är hon en person som förväntar sig att du skall sticka klart plaggen? du skriver att hon inte är sentimental - min gissning är då att hon skulle tycka att det är ok att du repar upp och återanvänder till något som du faktiskt använder.

tänk dig alla dessa stickade plagg som ges bort, och som aldrig används - det är ju inte riktigt så man vill att ens gåva skall ta emot - oavsett anledning:)

doktoranden sa...

Jag håller med ovanstående. Det är ju bättre att repa upp och sticka något man verkligen vill ha och kommer att använda.

Anonym sa...

Jag skulle abolut riva upp och sticka något annat.

miaring sa...

Riv upp, kvinga!

Myggan sa...

Jag hade rivit upp och gjort något som man har användning för. Annars hamnar det ju i gömmorna igen. =)
Gör något som du vill ha.
/Anna

Susilull sa...

Riv upp bara!!

Agata sa...

Puh. Tack. Nu känns det lättare att riva upp.
Och säger givaren något (vilket jag inte kan tänka mig att hon gör.Hon är en klok kvinna) så skyller jag helt enkelt på er. ;-)

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Repa upp tröjan, jag tror den som gav dig garnet och det halvstickade tycker det är bra att det kommer till nytta och användning.

Marias stickning och läsning sa...

Håller med, riv upp och sticka nytt!

Beas sa...

Om jag tyckte om garnet och själva stickningen i sig så skulle jag nog göra en kudde av det stickade istället för en tröja.

Eller en påse som fodras med tyg att ha typ låneböcker i eller så.

Beas sa...

Och...tycker du inte om färgen på det stickade så kan du ju även färga det i DIN nyans innan du monterar det till det du vill ha det till...

Anonym sa...

En av fördelarna med garn är ju att man KAN repa upp o sticka om. Själv repar jag utan pardon upp plagg efter plagg som jag stickat o som inte blivit tillräckligt bra för att få bo i klädskåpet.

MYCKET tjusig blå färg dessutom!

Anonym sa...

jag tror också att hon blir gladare om hennes garn förvandlas till något som används, än behålls undanglömt i en garderob...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin