26 januari 2009

Fult och fint

Jag har påbörjat ett par benvärmare alternativt armmuddar i Noro sockgarn. Blev inspirerad av något på Ravelry, där ett helt gäng knappar och knapphål avslutade kanterna hela vägen. Så såna ska det bli.

Men jag är inte så förtjust i garnet.
Lika förälskad som jag är i Silk Garden och Kureyuon, lika missnöjd är jag med det här garnet. Alldeles för ojämnt spunnet för att resultera i ett snyggt resultat. Jag kan inte riktigt se att det skulle bli användbara sockor med tanke på hur tunt garnet är på vissa långa ställen. Har jag bara haft otur med nystanet eller är sockgarnet så här?

Då blir jag gladare över att titta på fina gåvor.
Nära släktingar håller på och flyttar, och där rensas det - jäklar anåda! Och en hel del hamnar hos mig, eftersom jag inte kan säga nej till gamla spetsar, roliga tyger och mattrasor.
Förutom de här mycket vackra fästmansgåvorna i originalfärg, så har de också skickat med en stor kartong med garn av olika sorter. Det mesta är påbörjade tröjor i olika vackra blåa nyanser. Ullgarn, alltihopa. Sammanlagt 5-6 kilo, skulle jag tro. Någon dag ska jag orka fotografera och visa upp.
Kanske var inte mer garn det viktigaste på önskelistan, men vem kan säga nej till riktigt ullgarn som är gratis?

Det här följde också med en av stickningarna, och det kan jag faktiskt säga nej till. Den elastiska sticktråden har klibbat samman under de år de blivit liggande. Allt är bara ett enda kladdigt elände, och man kan bara fundera på hur resultatet skulle ha blivit om man stickar in det in en tröja, som rekommenderas...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Blir nog fint när det är uppstickat, ser fint ut på bild. Kanske har du bara haft otur när det gäller Kureyon Sock-garnet, bäst att höra där du har köpt det. Noro Silk Garden är det enda Norogarn jag provat hittills och det har ojämn struktur. Gratulerar till de fina fynden från släkt och vind. Riktigt fina saker och genuint hantverk, väl värt att vårda.

Anonym sa...

Har gjort sockor i garnet och det är alldeles för ojämnt, jag vågar knappt använda dem för att det är så tunt på vissa ställen att det lyser igenom. När jag graftade dem så gick tom garnet av för att det var så tunt. Så jag måste säga att det var en besvikelse, för det är väldigt vackert.

marindi sa...

Har samma erfarenhet som du av Kureyon sock. Jag har bara provat ett nystan, köpte det på Syfestivalen i höstas och det är verkligen ojämnt spunnet. På sina ställen blir det stora klumpar och på andra ställen är det supertunt. Men färgerna är som vanligt fantastiskt vackra.

Anonym sa...

Jag köpte också detta sockgarn på Syfestivalen i höstas. Har stickat mig ett par sockor av detta. Visserligen är garnet ojämnt och sockorna blir lite "grövre". Men jag har använt mina mycket och är faktiskt mycket nöjd med dom, och inte har dom gått sönder inte!

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Känslan av fått eller köpt en låda med grejer och sen undersöka fynden och se vad man kan göra av dem är härlig. Lycka till med garnlådan!
Hälsar Koftan

Anonym sa...

Åh, vad fina saker, älskar sånt. har själv lite såna vackra väv och spinndetaljer som jag inte ens vet exakt hur de har använts, de är bara så fina!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin