3 april 2009

Alla intellekt är inte rörliga

Hmm. Mysko.
För ett år sedan skrev jag ett harmlöst inlägg om min låga kroppstemperatur som jag först i vuxen ålder blivit medveten om. Och fick många medsystrar. Det var tydligen vanligare än jag har trott och hört talas om. Och det ställer till en del i vårt normativa samhälle där normal temperatur är 37,7 och inget annat.

Nu har någon lagt ut en länk - på Facebook tror jag - så nu har några kommentatorer hittat hit till min lilla anspråkslösa blogg. Och de verkar lite uppretade.

Förmodligen håller de till på Familjeliv annars, för de har den där osympatiska besserwissertonen som man brukar springa på där.

Och på något sätt har de fått för sig att vi gnälliga, självupptagna lågtempare överbelastar sjukvården och tycker synd om oss själva.
Tror jag att de menar. Ärligt talat - jag förstår inte riktigt vad de vill mer än vara lite gnälligt besserwissriga.

För min egen del handlade inlägget ju om att jag inte tidigare förstått hur man mår när man har feber eftersom termometern aldrig visat på feber när jag mått dåligt. Och nu har jag insett att det som är normal temp för andra är feber för mig.
Förstår inte riktigt vad man kan bli så uppretad på det för. Knasbollar.

6 kommentarer:

Stickfantomen sa...

Är det förbjudet att berätta om sin verklighet? Stör det någon om man, som du och jag, tillhör befolkningskategorin vars normala kroppstempskurva ligger närmare 36 än 37 och beskriver sin situation/upptäckt?

Har själv stött på sten när jag sökt sjukvård och nästan yrat vid 37,9 där de helt sonika sagt att man då bara har stegring. Om min normaltemp ligger på 36,4 så bör det innebära att jag har feber vid 37,5 och däröver. Febrigt har det iallafall känts då.

Håller med om att det är barnslig idioti om någon börjar racka ner på det.

Eva i Halmstad sa...

Hej på dej
Visst är de fantastiskt att folk har så mycket tid och fantasi, att dom kan tyda ut vad som helst, av vad som helst, och orka komentera om de.
HA en riktigt go och glad påsk på dej.

Liljekonvaljemö sa...

Kan bara hålla med redan skrivna kommentarer. Det är fantastiskt vad många människor som i dagens stressade sammhälle har tid till att klanka ner på andras upplevelser.

Själv tillhör jag samma kategori, ligger närmare 36 i normaltemperatur än 37,7. Vilket gör att jag aldrig uppsöker sjukvården för feber och om jag någonsin gör det förklarat att jag har 2 graders feber istället för 38,3.

En trevlig helg och påskvecka önskar jag dig. Lyssna inte alltför mycket på dessa negativa besservissar utan tänk på oss som håller med dig istället.

Maria sa...

Hihi, jag var bara tvungen att kika på de kommentare du fått. Hur kan folk ens byr sig?? Detta är ju ingen "sjuk-blogg". Nåja, det är ju inget att bry sig om. Känner man sig sjuk så gör man. Punkt.

Kicki G sa...

Håller med. Tyvärr är internet fullt av idioter som bara måste få racka ned på andra.

Tant Grön sa...

Jag har precis hittat din blogg och har missat hela denna diskussion tidigare men det var väldigt intressant. Förmodligen är jag lågtempare själv eftersom jag aldrig har "feber" enligt termotern trots att jag känner att jag har det i kroppen. Nu måste jag hem och kolla om min hypotes stämmer!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin