20 juli 2009

Inget kalas utan kras

Utomhus vräker regnet ner.
Inomhus roar jag mig med att slå sönder porslin.
Fast det är inte med flit. Jag bara råkade tappa en tallrik i golvet häromdagen. OCh i dag lyckades jag dunka ner en vacker glaskanna lite för hårt i en marmorskiva.
Då blev det blött.

Men jag brukar trösta mig med att det inte gör så mycket när saker kommer från loppis. Jag slår inte sönder några enorma pengar när sånt här händer.
Allt är förgängligt, men visst är det lite surt när vackra saker åker i soppåsen.
Nej, det stämmer inte riktigt - jag sparar på porslinsskärvorna. Man vet aldrig när den dagen kommer då jag vill göra något mosaikaktigt, eller kanske slipa till ett eget halssmycke.

Vad gör du i dag?

2 kommentarer:

Marias stickning och läsning sa...

Tycker absolut att du som sparar på allt ska spara porslins och glasbitarna, särskilt porslinsbitarna med blommor på. Man vet aldrig när lusten att göra en mosaikskiva infaller.
Jag gör i stort sett ingenting denna regniga dag när Södra berget försvunnit i diset, dvs jag lyssnar på P1, stickar och försöker lösa korsord i en VI i högen som ligger på golvet i vardagsrummet. Väl svårt.

Dödergök sa...

Jag kan lätt börja gråta över sånt där. Löjligt för jag är verkligen ingen materialist när det handlar om summor och värden. Däremot älskar jag verkligen mina loppisfynd och mitt slitna arvegods.

Kannan var särskilt fin.
Fast nu finns det ju plats för en ny eller hur!? :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin