24 oktober 2009

Istället för musik - förvirring

Det sista halvåret har jag lyckats drälla bort inte mindre än tre viktiga saker. En basker, passet och glasögonen.
Låt mig slå fast en sak: Jag tappar inte bort saker. Inga nyckeknippor trillar ur mina fickor. Inga vantar glöms på bussen eller kaféer.
Jag vet var jag har mina prylar, åtminstone på ett ungefär. Jag minns när jag sist använde något eller höll i något och allt kommer alltid till rätta.

Så att min fina dragspelsbasker försvann i våras var verkligen surt. Borttappad? Kvarglömd? Jag hade ingen aning, och det var ovant. Jag brukar åtminstone komma ihåg när jag använt saker sist och därigenom kunna gissa mig till var de är. Men var jag än letade såg jag inte skymten av en basker.

I höstas insåg jag att mitt pass inte låg där det skulle. Mycket märkligt, för pass försvinner ju inte bara. Men eftersom jag inte har något passbehov just nu så orkade jag aldrig bli orolig på riktigt. Det skulle säkert dyka upp.

När så mina glasögon inte hittades igen efter sommaren blev jag bekymrad. Min syn är inte sämre än att jag klarar mig utan, så under lediga perioder brukar jag glömma bort att använda dem. Alltså hade jag haft flera månader på mig att drälla bort dem.
Men var?! När hade jag dem senast?
Oerhört frustrerande!

I dag plockade maken fram en ryggsäck ur ett skåp, och när han gick igenom fickorna låg alla tre sakerna där.
Så klart. För jag tappar ju inte bort saker. Jag glömmer bara bort var jag lägger dem ibland.

8 kommentarer:

heidi sa...

tankspridd;)

det finns en förening för tankspridda - och dom som glömmer bort var dom lämnat sina barn/glömt bort att dom tog med sig barnen kan vinna hedersdiplom:)

det, och en hel del annat roligt kan man läsa om på deras hemsida (som du hittar om du googlar).

kanske känner du igen dig där:)

jo, det finns en anledning till att jag känner till föreningen för tankspridda;)

Morgana sa...

haha underbart! :-)

miaring sa...

Ja, det är därför det är så kul att plocka fram vinterjackorna, nu inför det kalla. Tänk vad man ska finna i de fickorna; mumsiga halstabletter med ludd på, favvo-vantarna, en banan... Kram Mia

mammagumman sa...

:fniss: Så där är det med mig med. Lite jobbigt bara när maken drar fram det som saknas eftersom han är erkänt dålig på att såväl hålla koll som att leta. Men skönt ädnå att grejorna är tillbaka!

Anonym sa...

Hihi, där låg de och gömde sig...tänk vilket äventyr de väntade sig, och långt kunde de ju åkt i den där ryggsäcken. De kanske längtade till varmare breddgrader :D

Agata sa...

Heidi - Men jag ÄR ju inte förvirrad! ;-) Jag har osedvanligt bra koll - det är därför jag blir så irriterad när det någon gång händer mig. Och att tappa bort tre saker samtidigt har jag aldrig varit med om tidigare.

Morgana - Glad att kunna glädja någon! ;-)

miaring - Eller hur! Vad som helst kan dyka upp där!

mammagumman - Ja, sånt är ju alltid extra surt. För min del var det bara positivt att de kom fram alls.

soffy - Ja, de längtade kanske utomlands.

Lena sa...

Efter en sommar var söta Affe giraff-gosedjuret borta. Nästa sommar kom han fram ,hade också legat i en ryggsäck. Nu har bilnyckeln (en modern dyr platta som kostar 2-3000:-)försvunnit. HAr vänt ut o in på hela huset. Letat i alla fickor o ryggsäckar. Den kommer väl fram när vi köpt en ny...

Marias stickning och läsning sa...

Ha, ha! Känner igen det hela.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin