20 februari 2010

Skära citroner


Ja, vem är jag att stå emot det stora stickdrevet? Nu när alla andra stickar citroner vill ju inte jag vara sämre. (Och tack snälla Sticka som erbjuder ett svenskt mönster!)

Här är min version. I skärt lingarn inför våren som alldeles säkert kommer.


Garnet? Ingen aning. Jag hittade några hekto på loppis för 40 kronor. Det blir mjukt och fint när man stickar med det och kommer bli kanon när sjalen är klar!

6 kommentarer:

Dödergök sa...

Så snyggt! Jag tror att citronmönstret passar väldigt bra till lingarn. Jag är helt besatt av sjalstickning för tillfället, det finns hur många som helst som jag vill sticka.

En bok om dagen sa...

Tack för den länken! Jag har aldrig stickat en sjal efter mönster, men jag har sett den här flera gånger och tänkt att jag borde kunna fatta hur man gör... Nu ska jag skriva ut mönstret och hitta ett vettigt garn!

agata sa...

Dödergök - Ja, lingarn fungerar mycket bra. Dessutom fanns det både ett behov av linsjal och ett fint garn i lagret, så det gav sig själv.
Nu är yllesjalar fantastiska, men varje somrar undrar jag varför jag inte äger några fler linsjalar. Snart äger jag en rosa.

En bok om dagen - Ja, det här mönstret är inte jättekrångligt, men man hoppar en del fram och tillbaka i instruktionen, så det kräver litegrann. Men det är inte svårt. Bara man håller reda på var man är. Men så är det ju med alla sjalönster. ;-)
Lycka till!

Merope sa...

För en älskare av rosa var din citron en totalupplevelse! Så vacker den blev - och nu vill jag sticka en i lin också, Och en i ull. Men sista varven är dötjatiga.....
maria

Myggan sa...

Syster Yster, Frisky Frog, försökte locka med det svenska mönstret, (hon vet att jag avskyr engelska mönster) och nu när jag ser din sommarskira sjal så kanske, kanske, är det dags för en egen.
/Anna

Made By K sa...

Vilken härlig färg du valt till din Citron!! Läckert!!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin