21 februari 2010

Trist frukt blir god mat

Fruktskålen såg väl inte direkt superkul ut i går.
Alldeles för många päron, kiwisar och bananer som har sett sina bättre dagar.

Det resulterade i att kylskåpet fylldes med andra godsaker.
Som några burkar med kiwimarmelad. Vi höstade i några passionsfrukter också, eftersom de ändå bara låg där och torkade ihop.
Grodyngel, kommenterade maken när han såg utseendet.


Dessutom blev det en burk med päronmarmelad med vanilj och en likadan kaka som häromveckan med de bruna bananerna och några valnötter.

Det tillhörde dagens roliga arbetsuppgifter.
De andra stavas STÄDNING, TVÄTTNING, PLOCKNING och de var inte alls lika skojiga eller välsmakande.

3 kommentarer:

Lena sa...

vad duktig du är!! Känns husligt att ta hand om "rester" så där. Känner igen mig i de evigt förkommande städning-tvättning o plockning. Idag har jag lust att sy men STP ligger alltid emellan...får se vem som vinner idag. Först blir det promenad ut i snön

heidi sa...

så gott det ser ut tillagat:)

du vet väl att röda frukter och grönsaker får andra frukter och grönsaker att mogna mycket fortare? när jag köper röda äpplen och tomater så förvarar jag dom i ett stängt skåp i köket och alla andra frukter/grönsaker någonannanstans:)

jag har glömt varför det är så, jag vill minnas att det är något i den röda färgen som avger något som skapar den här processen... många människor med allergi kan tydligen också reagera om dom äter röda frukter/grönsaker.

men gott är det i alla fall:)

agata sa...

Lena - även en blind höna finner ett korn ibland. ;-) Det är så hjärtligt med en blogg där jag kan visa upp en tillrättalagd version av mig själv! ;-)

Heidi - Ja, jag har också hört det, men bara om grönsaker. Det är kanske värt att se över fruktförvaringen också. Annars brukar det bli så här när vi tänker vara nyttiga och istället förköper oss på frukt som ingen äter när de börjar bli lite gammal.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin