2 juli 2010

På att-göra-listan

En fin, gammal utdragssäng för barn, som moderskeppet köpt på loppis, ska snart få flytta in. Men den levererades som en byggsats, och i helgen ska den få stifta bekantskap med herr Trälim och fröken Tving.
Några saknade bottenribbor ska ersättas av nya, och det är inte gjort på en nanosekund direkt.

Huruvida den ska få ny färg har jag inte bestämt mig för än. Jag gillar den här naturliga shabby-looken.

Sedan återstår bekymret att hitta en madrass som är typ 50 centimeter bred. Alla barnmadrasser på Ikea är 60 x 120 centimeter, men med lite våld kan en sån kanske tryckas ner. Eller så köper vi en skumgummimadrass och slaktar den med en mattkniv...

5 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Färgen är jättefin såsom den är nu. Jag skulle inte peta på det...men smaken är som baken ju...

Eva i Halmstad sa...

Så fin och så annorlunda, gillar den.
Härligt när gamla saker kommer till användning ingen.
Ha en go helg
Eva.

Anna-Maria sa...

Vilken fin! Vi köpte madrass tillvår vagga i en udda storlek i en butik som säljer dynor bl.a.till båtar. Tror vi betalade 50 kr för den när den var ca 45x80 cm.

Katarina sa...

Det går utmärkt att skära i skumgummi med tandad brödkniv. Har gjort egna madrasser till barnsängen och klätt med nytt tyg.12cm tjock. Jag gjorde en lååång, och en kort(det var en utdragssäng)som jag lade i när det hela blev för kort. Köpte dessa på båtaffär,som även erbjöd sig kapa till dem. Men jag hade inga mått då, så kapa fick jag göra själv, vilket gick bra. Skräpigt dock:)Håll en dammsugare intill:) JÄTTEfin säng!Me like!

Dödergök sa...

Så jättefin säng, både så där och målad i någon glad färg, kanske gul min nya favoritfärg.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin