3 juli 2010

Barngrejer

Det finns visserligen en hel del kvar att göra i barnrummet. Men det skadar ju inte att man ser till att bärga de roliga barnfynd man ser. Alltså fick en stor påse klossar följa med hem. Den fina, vita korgen är en present från min mamma, och den lämpar sig utmärkt som klossförvaring.

Den mycket vackra boken är tryckt 1952 och har ljuvliga illustrationer!

Och två små barnstolar fick följa med hem. De ska så småningom slipas och målas tillsammans med ett litet bord som redan finns i hemmet. Men det kommer nog dröja.

Först ska väggarna tapetseras i dag. Och därefter ska trägolvet målas pärlgrått, och det kan ta ett tag eftersom färgen måste härda i flera dagar innan man kan möblera. Så nu ska vi försöka tänka smart och hitta några bra dagar då det är lämpligt att måla.

2 kommentarer:

Anna Eleonor sa...

Den bokserien kommer igen nu. Bonnier Carlsen ger ut titlar i den serien. Det verkar vara väldigt charmiga bilder i dem.

metamorphosis sa...

Så spännande med förberedelserna! :-) har också ett loppis-ex av den där boken, och faktiskt så är inte bara bilderna fina utan en del av texterna är riktigt roliga att läsa. Så spännande att se vem du kommer att få läsa dem för!

Ang. golvet så var det som klurade till det här; 1) vad vi skulle utgå från som rakt i vårt skeva hus och 2) få till rätta snitsen för att smidigt klicka ihop plattorna. Ett golv på diagonalen innebär kanske mer kapande än ett golv som vårt, men pappan i familjen som hade hand om kapandet hälsar att de är väldigt bra och lätta att såga i så det ska säkert gå bra!

Det (linoleum) känns iaf skönt mot bara fötter, bättre än plastiga träimitationsgolv helt klart!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin