8 mars 2011

Aha!!

Jag har äntligen luskat ut varför jag stickar så lite och alla andra verkar hinna klart en kofta i veckan.

Det beror inte alls på sonens uppdykande eller att jag har börjat jobba igen eller att jag är så galet kvällstrött. Det handlar helt enkelt om mitt totala ointresse av idrott.

Jag har inget intresse av att, som andra stickerskor, tillbringa en halvdag vid tv:n för att titta på Garmishpartenkirchen eller Vasaloppet eller slutspel i hockey. Inte för att jag inte skulle vilja titta på tv timme efter timme. Erbjuds det bara något spännande program eller film så kan jag nog göra det.
Fast jag har, liksom många andra, ett litet inbyggt motstånd mot att sätta mig ner och titta på tv timme efter timme mitt på dagen. Det är nog därför det är så skönt att vara sjuk - då får man göra det utan att den där Luther hänger över ens axel.
Fast när man väl är sjuk så erbjuds det ofta inget intressant på dagtid förutom just sport...

Nå, nu tappade jag tråden.

Sportapatin i kombination med sonen och kvällströtthet och dagjobb gör att jag bara hinner med några få varv om dagen.
Just nu är det mina gamla ufo-sockor som ska färdigställas. Sen ska jag ta mitt vuxna, plikttrogna ansvar igen och ge mig på den svarta koftan. Det vore ju festligt att få den klar innan sommarvärmen slår till.

6 kommentarer:

Anonym sa...

hej, jag har också undrat, hur man hinner sticka kofta efter kofta. Konstigt att man ska ha må dåligt av det, tro att det är nåt fel på en. Ett annat problem är alla läckra stickade plagg man ser som man vill göra och listan är inte kort! Hälsningar Pernilla

Iréne JB sa...

Konstaterade samma sak i söndags. Alltså att sport på tv:n verkar vara en godtagbar anledning till sticktid. Aldrig har väl bloggar uppdaterats så mycket som under Vasaloppet :)

Tittar visserligen en hel del på sport (mest längdskidor och friidrott) men att ladda upp med en bra film och en stickning är inte heller helt fel. Brukar låna på biblioteket när jag ändå är där med barnen. Ett tips kanske. Sedan ser jag sällan film på dagtid men i stället för tv på kvällen eftersom det sällan är något bra på den iaf.

Har dessutom lånat ljudbok för att se om det passar ihop med stickning.

Sedan tar barn och kvällströtthet också en del tid :)
Ha det bra!

agata sa...

Pernilla - Ja, ibland är det lätt att tro att det är en själv det är fel på. Men så är det ju sällan. ;-)

Irene JB - Ljudböcker är kanon! Pre sonen lyssnade jag mycket på det när jag stickade eller fixade med grejer i hemmet. Nu är det ett annat liv. ;-)

Hedvig sa...

Jag håller med dig. Har inte heller något intresse alls för sport. Har däremot en sambo som är galen i det, så vi löser problemet genom att jag stickar och han tittar på sport, så känns det nästan som att vi umgås i alla fall! ;)

Tyg och otyg sa...

Det skulle kunna vara en möjlig förklaring för mig också.
Jag fattar heller inte hur folk hinner med jobb, familj och sommarstugor och allt möjligt och ändå lyckas massproducera.

En bok om dagen sa...

Men jag tror att de där som parkerar sig framför sportevenemang hela helgerna använder sporttittandet som ett slags alibi för att få sitta still och handarbeta i fred. Det kan inte vara möjligt att man orkar vara intresserad av sport en hel helg, eller en hel dag, eller ens en halv dag... ;-)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin