9 april 2011

Favoritmat.

Paltlunch kan göra vem som helst glad.  (Särskilt om man blir bjuden!)
Bäst är givetvis de paltar man tillverkar från grunden, men även fuskvarianten på påse duger bra när suget sätter in. Med riktigt smör, lingonsylt och fläsk. Såklart.

6 kommentarer:

HomeRiver sa...

Ja, det är fantastiskt gott!

Pia sa...

Jag gillar den ölänska varianten, ja hela min familj är som tokiga i kroppkakor. Inte visste jag att det fanns på påse. Jag gör allt från grunden och brukar skära fläsket kvällen innan. MMM känner suget komma, blir det kanske till nästa helg=O)

Agata sa...

Homeriver - Ja, den godaste maten med stark nostalgifaktor!

Pia - Kroppkakor har jag inte ätit tillräckligt för att jag ska bli fast, men pitepalten är en del av min uppväxt, av min jordmån.

Lisa sa...

Har du prövat Äggpalt? Man äter det med smör och lingonsylt.

2 ägg
1 dl mjölk
lite salt
mjöl (tills det blir en smet som håller ihop, det ska inte bli kompakt, bara så att det inte rinner ut)

Sen tar man en vanlig sked och tar upp en klick, stor som en palt och lägger i kokande saltat vatten. Efter några minuter flyter dom upp och är då klara att ätas. Dom ska inte vara degiga inuti, man kan skära lite och kolla.

Ett jättebra recept då man har barn, det går fort och det är gott!

Agata sa...

Lisa - Nej äggpalt har jag aldrig provat, men det lät gott. Ska testas!

Pysselfarmor sa...

Palt är jag uppvuxen i princip på ;-) och blev nu jättesugen när jag såg dem här....ska ta och göra några nu i påsk då jag är på gården i Lappland....
Ha en skön Påsk!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin