2 december 2012

Pepparkakskryddigt och trevligt

Adventsfikandet är genomfört. Massor med vänner, god mat och trevliga samtalsämnen - som vanligt!

Bland nyheterna på buffébordet fanns bland annat mumsmums med pepparkakssmak. Receptet hittade jag här, men i stället för att blanda i kakao i kokosflingorna så hällde jag i lite pepparkakskryddor. Och så skar jag bitarna lite mindre, mer 3x3 cm än 5x5.


Mumsmums med pepparkakssmak

 Ingredienser
Ca 30 bitar
4,5 dl strösocker
1,5 dl florsocker
1,5 dl vatten kallt
1 st äggvita
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
8 st gelatinblad
1,5 dl vatten

Garnering
200 gram kokosflingor
1,5 mskpepparkakskrydda

Gör så här:
Klä en mindre långpanna med bakplåtspapper. Häll 1,5 dl vatten i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Värm vattnet på svag värme tills gelantinbladen löst upp sej, rör om under tiden. Blanda allt i en ganska stor bunke, strösocker, florsocker, kallt vatten, äggvita, potatismjöl, vaniljsocker och vätskan som blev av de upplösta gelantinbladen.
Vispa i cirka 30 minuter till en härligt fluffig vit smet. Häll upp i långpannan.
Låt stelna över natten på ett svalt ställe. Skär i lagomt stora bitar. Ungefär 3x3 eller upp mot 5x5 cm.

Blanda kokos och 1,5-2 msk pepparkakskrydda i en stekpanna och värm blandningen, (INTE brynas eller stekas bara värmas).
Doppa bitarna i den varma kokosblandningen runt alla kanter.

Tips! De går bra att frysa.

Inga kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin