Bland nyheterna på buffébordet fanns bland annat mumsmums med pepparkakssmak. Receptet hittade jag här, men i stället för att blanda i kakao i kokosflingorna så hällde jag i lite pepparkakskryddor. Och så skar jag bitarna lite mindre, mer 3x3 cm än 5x5.
Mumsmums med pepparkakssmak
Ca 30 bitar
4,5 dl strösocker
1,5 dl florsocker
1,5 dl vatten kallt
1 st äggvita
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
8 st gelatinblad
1,5 dl vatten
Garnering
200 gram kokosflingor
1,5 mskpepparkakskrydda
Gör så här:
Klä en mindre långpanna med bakplåtspapper. Häll 1,5 dl vatten i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Värm vattnet på svag värme tills gelantinbladen löst upp sej, rör om under tiden. Blanda allt i en ganska stor bunke, strösocker, florsocker, kallt vatten, äggvita, potatismjöl, vaniljsocker och vätskan som blev av de upplösta gelantinbladen.
Vispa i cirka 30 minuter till en härligt fluffig vit smet. Häll upp i långpannan.
Låt stelna över natten på ett svalt ställe. Skär i lagomt stora bitar. Ungefär 3x3 eller upp mot 5x5 cm.
Blanda kokos och 1,5-2 msk pepparkakskrydda i en stekpanna och värm blandningen, (INTE brynas eller stekas bara värmas).
Doppa bitarna i den varma kokosblandningen runt alla kanter.
Tips! De går bra att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar