10 januari 2007

Badrumsrenoverings-fundering


Nu är det dags!
Nu ska äckliga, svartmögelmönstrade, rosarandiga våtrumstapeten ersättas av vitt standardkakel och rosamelerade plastmattan bytas ut mot klinker och golvvärme.
Badkaret ryker - dessvärre - och ersätts av dusch i någon form.
Handdukstork och nytt badrumsskåp ska det bli, men toalett och handfat behåller vi. Som förvaring sätter vi upp köksskåp på en vägg, från golv till tak.

Äntligen ska badrummet fräschas upp!

Men ju mer jag ser av avancerade lösningar och påkostade material, desto säkrare blir jag på att det blir budget-standard hos oss.
Det ny, fräscha och golvvärmen får vara lyx nog. Kaklet bir vitt standard 15x15 och golvklinkret så billigt som möjligt i grå nyans.

Möjligtvis kan jag tänka mig någon enstaka dekorplatta från Ekeby bruk. Groda och ödlan är ju toksöta! För att inte tala om pinupkaklet!

Tänker vi rätt? Eller är det nu vi ska lägga ner många tusenlappar på trendig glasmosaik och guld och azurgrönt? Köpa ny badrumsmöbel för flera tusentalskronor.


Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi kör budget-standard i radhuset. Iofs var det ännu svårare för oss när huset inte ens fanns och vi aldrig gjort såna val tidigare...så det kändes säkrare med vitt på nåt sätt. Och lättare att variera med olika tillbehör och handdukar? Jag vet inte, får se i slutet av mars om vi gjorde rätt (när mans er hur de gjort i de andra radhusen också...usch)
/Cecilia

Agata sa...

Spännande med nytt hus.

Jo, för är det något man kan variera så är det ju handdukar och badrumsmatta. Medan ett kakel sitter där det sitter.

Anonym sa...

Jag tycker också att ni tänker rätt. Även om det kan kännas snyggt just nu med glasmosaik och guld så kan det lätt kännas mossigt om några år. Minns med rysningar ett hus vi tittade på som hade avokadogrönt porslin guldmosaik på väggar och golv. *brr* Men vitt kakel känns alltid fräscht och aldrig helt fel.

Mrs M sa...

Härligt! Ni har tänkt precis som vi :-)... vi har till och med tittat på samma ekebyplattor. Jag hoppas att du ser det här, ska kolla på dina nyare inlägg.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin