
Nu är jag inte säker på att det är samma recept jag googlat fram, men man kan alltid hoppas.
Jag gjorde så här:
Upp-och-ner-kaka med aprikoser
50 gram margarin
0,5 dl brun farinsocker
0,5 dl socker
0,25 dl hackad sötmandel
Smälts ihop i en panna, eller den form man tänkt baka i.
1 burk, 400 gram, frukt. Exempelvis aprikoser eller päron eller ananas. Jag använde aprikoser.
Häll bort lagen och lägg frukten i formen, om man smält sockerblandningen i en panna så häller man i det först. Därefter frukten.
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vanillinsocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl hett vatten
Vispa ägg och socker luftigt. Rör ner resten.
Häll i formen, ovanpå frukt och smältsockret.
Grädda i 175 grader, på nedersta falsen, cirka 40-45 minuter.
2 kommentarer:
Oj vad du bakar smask! Ser livsfarligt gott ut.
Den var livsfarligt god också. Rekommenderas!
Skicka en kommentar