En upp-och-ner-kaka har tillverkats i hemmet. För första gången. Men efter en provsmakning hos en bekant insåg jag att det var en väldans god kaka som definitivt borde bakas hos mig också.
Nu är jag inte säker på att det är samma recept jag googlat fram, men man kan alltid hoppas.
Jag gjorde så här:
Upp-och-ner-kaka med aprikoser
50 gram margarin
0,5 dl brun farinsocker
0,5 dl socker
0,25 dl hackad sötmandel
Smälts ihop i en panna, eller den form man tänkt baka i.
1 burk, 400 gram, frukt. Exempelvis aprikoser eller päron eller ananas. Jag använde aprikoser.
Häll bort lagen och lägg frukten i formen, om man smält sockerblandningen i en panna så häller man i det först. Därefter frukten.
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vanillinsocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl hett vatten
Vispa ägg och socker luftigt. Rör ner resten.
Häll i formen, ovanpå frukt och smältsockret.
Grädda i 175 grader, på nedersta falsen, cirka 40-45 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Oj vad du bakar smask! Ser livsfarligt gott ut.
Den var livsfarligt god också. Rekommenderas!
Skicka en kommentar