För att göra frukosten lite lyxigare bjöd vi på kalljästa frukostbröd. Mycket gott, och snabbgjort!
Kalljästa frukostbröd:
Ingredienser
25 g jäst2 dl mjölk
1 dl filmjölk
3 msk rumsvarmt smör
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl special
2 dl grahamsmjöl
Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt filmjölken och därefter resten av ingredienserna. Arbeta degen smidig.
Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie.
Låt jäsa i kylskåp över natten (ca 10 timmar).
Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C. Låt kallna under bakduk på galler.
Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie.
Låt jäsa i kylskåp över natten (ca 10 timmar).
Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C. Låt kallna under bakduk på galler.
1 kommentar:
Tack för tipset! Hm, tro om jag ska prova dessa i helgen kke? Plitar ned receptet iaf...
Skicka en kommentar