24 november 2012

Grönt är grejen

Helt utan att det var planerat blev dagens lunch färgmatchad.

Egengjord pesto bara för att spaghetti-och-köttbullar kändes alldeles för trist.
Jag körde lite på känn. Slängde i min taniga basilika som överlevt sedan i somras. Någon deciliter mandel, en dryg dl olivolja, salt, en vitlöksklyfta, en halv deciliter parmesan och så kördes allt med stavmixern tills det var tillräckligt mixat. Gott!
Till efterrätt hade jag och favoritkillen bakat minichokladcupcakes. Ovanpå blev det frosting med limegrön matfärg och lite citronsmak. Och ett gäng silverkulor. Gott!

Här är receptet:

Minicupcakes med choklad

1 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
0,5 tsk bikarbonat
1 dl strösocker
100 gr mjukt smör
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
2 ägg
Ca 25 st små formar

Mörk choklad

50 gr rumsvarmt smör
1 dl färskost
1,5 dl florsocker
matfärg
smaksättare
dekor efter smak

Sätt ugnen på 175 grader
Rör ihop vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål, ställ den åt sidan.
Häll i strösockret i en ny skål och klicka i det rumstempererade smöret. Lägg i vaniljsockret och kakaon. Vispa sedan socker och smör pösigt, gärna med en elvisp.
Knäck i ett ägg och vispa lite, slå i nästa och vispa väl.
Häll i mjölblandningen och vispa under tiden.
Fyll små formar till 2/3 och grädda i drygt 15 minuter, här kan man lägga i en bit choklad i botten eller ett bär om man vill
Låt dem svalna.

Blanda under tiden 50 gram smör med färskosten och florsockret. Blanda i matfärg och smaksättare och vispa med elvisp tills den är slät. Spritsa ut på de avsvalnade cupcakesen och dekorera på önskat sätt.

1 kommentar:

Borgmästaren sa...

Vilken ljuvlig liten cupcake! tack för receptet!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin