10 december 2012

Vi trotsade vädret

Helgen som gick tillbringade jag och familjen hos vänner i Stockholm. Vi trotsade vädret och åkte söderut, mot huvudstaden.

Det var härligt! Vi hann prata en hel massa och umgås och dricka varmt äppelvin och äta god mat och gå på loppis eller gå på hockey eller leka beroende på vem man var i familjen.

Mitt i vintrigaste vintern gick vi ut på en glädjefylld promenad med pulkor och barnvagnar och påbylsade ungar för att besöka Vintervikens trädgård i Gröndal där det skulle vara julmarknad. Och det var det. Men när vi stod och stampade på utsatt öppningstid så var inte så mycket klart. Och på vägen dit hade minst två barn börjat kinka av hunger och trötthet och inte dög den medtagna bananen heller. Och fiket hade inte öppnat och ingen försäljare hade något mer ätbart än burkar med honung, och det känns inte som något optimalt mellanmål.

Stressnivån var rätt hög och vi promenerade vidare med våra skrikande, missbelåtna barn för att hamna på Winterviken.


Alfred Nobels gamla dynamitfabrik har blivit festvåning, kafé, restaurang och trivsam mötesplats som inte bara erbjuder fantastisk mat och fika utan också har en liten barnhörna med sagotant! Och utanför var det mängder med vacker snö och själva namnet är så vintrigt, sagoskimrande att jag fick lite knottror på armarna. (Ja, eller så var det för att jag hade klätt mig lite illa.)En härlig helg!

2 kommentarer:

heidi sa...

det låter som en fantastisk helg!!!

Agata sa...

Ja, det var det verkligen! Och de är alldeles för få! Nästa år ska det bli ändring på det!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin