27 april 2013

Men hur väljer man bort när allt är vackert?

Det här rensandet i köket pågår ännu.
En av mina paradgrenar är att skaffa vackra saker. Många vackra saker. Och det är det som gör det så svårt.
För jag rensar kontinuerligt bort en hel del saker, vill jag påstå. Rätt ofta åker jag förbi någon loppis och lämnar grejer som inte får stanna i vårt hem.
Men nu börjar jag komma till den där smärtgränsen bär det inte längre finns något som jag vill göra mig av med. När allt vi har är rätt vackert och älskat (förutom en del av sonens mest plastiga leksaker, men de är ju älskade av honom, så de stannar också.)

I ett köksskåp låg mina vackra, hemvävda linnelakan med mittsöm. De som jag använder som duk vid festliga tillfällen.


Men behöver vi verkligen tio stycken!? Jag beslöt mig för att rensa ut de som saknade spetsar och monogram. Jättestor skillnad, verkligen... Nu har vi bara nio lakan i traven.

Och när det gäller mina udda kitschkoppar eller mitt gröna glas blir det ännu svårare. För såna SAMLAR jag ju på. Då kan man ju inte välja bort!?5 kommentarer:

Unknown sa...

Vad roligt att hitta in till dig! Spännande med nytt kök på gång...
Må så gott!
Annacecar.blogspot.com

AnnaA sa...

Oj vad många koppar. Förstår att man kan gå bananas när man samlar på såna. Det gröna glaset du har skulle jag gärna haft själv. :-)

nattugglan sa...

Oj du har saker du!! Va många kaffekoppar du har.. fast jag har faktiskt en del själv oxå.. det gröna glaset med handtag va ju för fint!!Idag har jag vart på loppis.. en del fick följa med hem..ha de bra.

Queen of Kammebornia sa...

Vilken skattkammare! Nej, det är inte lätt att rensa!

Christin sa...

Jag förstår dej... Med tiden har man mest kvar fina skatter från loppis och dom är värre att skiljas från än det nyköpta man hade från början.Ska vi slippa rensa får vi sluta köpa men det är ju trist om man inte får gå på skattjakt längre eller hur?
För övrigt gillar jag särskilt din gröna glassamling.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin