8 maj 2014

Nykokt marmelad


En hög trötta citrusfrukter förtjänade ett bättre liv. Men plain apelsinmarmelad kändes inte så kul.
Då tog jag några lika trötta tomater och skar ner i grytan.
Mycket roligare!


Alla siffror är uppskattningar, för jag fick liksom feeling och hällde bara på det jag kände för. Skvätten ingefära på slutet är en ren improvisation, och kanske blev den i största laget, men det blir lite piggare smak. Nästa gång ska jag testa chili.

Citrus- och tomatmarmelad
3 apelsiner
1 citron
3 tomater
5 dl socker
3 tsk mald ingefära
Skär allt i pyttesmå bitar ( det tog en evighet - nästa gång ska jag köra allt i assistenten i stället!) lägg alt i en stor gryta och koka en dryg timme. Häll upp på rena burkar.

Och eftersom det blev citrusfrukter kvar så ska jag göra ett nytt försök i kväll. Men då ska jag blanda i lite restprodukter från äppelmusttillverkningen i stället. Stay tuned!




1 kommentar:

heidi sa...

så gott med hemgjord marmelad! att ha i tomater med citrusfrukterna låter jätteogott!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin