25 augusti 2014

Mosig dag

En vabbdag hemma med mosig kille innebar att jag fick en gryta äppelmos kokad. Jag brukar försöka hinna med ett gäng såna kok under sensommaren för äppelmos är en stapelbara hos oss.

Ungefär sju liter äpplen skärs i bitar (inget skalande och urkärnande som de rekommenderar i vissa recept. Då skulle jag ge upp efter sju äpplen!) 
Jag använder istället en loppisfyndad mos-sil för att mosa ner allt i en gryta där moset får koka upp med socker och lite natriumbensoat. 

Och sedan är jag mer praktisk än estetisk och stoppar ner tvåliterspåsar i urdiskade (såklart!) mjölkpaket som jag fyller och knyter ihop. Det är mer hållbart och stabilt i frysen än bara påsar. Men kanske inte så snyggt. 

4 kommentarer:

Heidi sa...

Att använda en mossil låter ju jättesmart, eftersom det gör det så mycket lättare!

smart med påsar i mjölkpaketet också!

Heidi sa...

Att använda en mossil låter ju jättesmart, eftersom det gör det så mycket lättare!

smart med påsar i mjölkpaketet också!

Unknown sa...

Annars kan jag tipsa om passertillsats till en Assistent. Jag och mina bröder gjorde mängder med äpplemos med denna. Man skär äpplena i bitar, med skal och allt och förväller lite lätt så de blir lite mjuka, ner i passertillsatsen och ut kommer mos i en ända och skal och kärnor i andra ändan. Vete hundan hur !¨Men om du ha en Hushållsassisten så investera i en passertillsats ! Finns säkert att köpa på Blocket också. Det bästa är att den jag har är säkert 50 år gammal, men passar till min nya Assistent från 2005

Agata sa...

Heidi - Jo, det är enkelt och gör att det blir lite mindre projekt varje gång.

Maria - Vi använde oss av assistenten med mostillsatsen för några år sedan. Det gick jättebra första gången, men andra gången resulterade det i att vi fick äppelmos sprutat runt halva köket. Efter det vill jag hålla det på en mindre, renligare nivå. ;-) Men jag kanske skulle våga mig på det igen. Ska bara försöka hitta en som funkar på min gamla Electrolux-assistent...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin