25 januari 2005

vitt och rent

Nu så! Pumpen är inkopplad och huset värms numer med någon värme från 140 meter långa ledningar ner i urberget. Fråga mig inte hur - det hela är mycket mystiskt. Men det fungerar och det räcker för mig.

Passade på att måla badrumstaket vitt i helgen. Den tidigare looken, blanklackad och gulnad furu, gjorde ingen glad. Allra minst mig. Istälet är nu taket vitt. Några hyllplan blev också vitmålade och allt känns fräschare där inne.
Fast när man börjar någonstans så blir skavankerna så outhärdligt tydliga.
Så nu måste jag skaffa förvaringslådor. Det ser helt överjävligt ut med hårsprejsflaskor och topsaskar och gamla dammiga parfymflaskor som ingen längre vill ha. Så mycket har slängts och resten ska gömmas undan. Och en hel del av våra omaka handdukar ska bort för de är fula. Fula!

Och nätr jag ändå var i farten blev det storstädning därinne. Och det behövdes. Kräsmagade kan sluta läsa nu. Avloppet var äckligt. Jätteäckligt. Jag är långhårig och halva mitt huvud satt fast i rensgallret under badkaret. Tillsammans med gamla tvålrester och annat oidentifierat äckligt. Dessutom hittade jag världens största spindelnät bakom badkaret och drog mig till minnes att vi nog inte städat där sedan vi flyttade in för två år sedan.
Jag antar att det är onödigt att påpeka att jag varken är kräsmagad eller pedant. Däremot har jag grav spindelskräck, så det var faktiskt den värsta upptäckten.
Men nu är det rent. Och ljust.

Inga kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin