5 juli 2007

Illamående av slöseri

Häromdagen åkte jag och sambon på Återvinningen med några säckar byggskräp.
Det skulle jag inte gjort.
Ärligt talat, jag blir fysiskt illamående när jag ser vad människor slänger bort! Hela, funktionella saker. Emellanåt är de kanske inte särskilt vackra, men det finns faktiskt människor som inte har några problem med att möblera med 70-talsbyråer i blanklackad furu. Särskilt om de kan säljas och pengarna gå till något välgörande ändamål.

Och när det ligger gamla sparkar eller vackert nötta, blåmålade spånkorgar i containern då blir jag upprörd. Varför slänger man sånt?! Har inte alla civiliserade personer hört tallas om Kupan, Myrorna, Erikshjälpen, UFF eller andra organisationer som omvandlar vårt överflöd till ekonomiskt bistånd?
Omoral, det är vad det är!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är portat från sopstationen här för jag klarar inte heller av att se hur mycket onödigt som folk slänger. Jag menar är det svårt att köra det till Röda korset istället för till sopstationen? Och så är det ju olagligt att ta något från cantainrarna, det borde ju vara olagligt att slänga hela saker istället!

Dödergök sa...

Det som förvånar mig är när människor slänger riktigt gammla saker, jag trodde att Antikrundan hade utbildat folk i sakert värde, men icke!
Själv tycker jag ju att det finns massor med skit som borde slängas (återvinnas om möjligt) för att göra plats åt vackra funktionella saker istället. Men när jag tänker efter så är det mest gammla souvenirer från Teneriffa och träskedar från Trysil som jag tänker så om, inte möbler och saker som kan användas till någonting.

Anonym sa...

på min gård tycks vi ha stans största återvinningscentral i soprummet. Om man har något som någon annan kan använda lägger man det på hyllan i soprummet. Är det en möbel ställer man det i en liten nisch som finns i soprummet. Om man gillar det som ligger på hyllan eller står i nischen tar man med det hem. Det har funkat jättebra i de 15 år jag bott här. och jag rekommenderar andra att försöka ordna något liknande

Anonym sa...

Vat du att Myrorna har börjat bli kräsna? När min sambos farfar dog, kom de och skulle hämta hans möbler: ett hem med mest 50-tals, 60-tals och 70-tals saker i bra skick. De tog... ingenting! Vi var tvugna att slänga nästan allt. Några skåp hamnade ändå hemma hos oss. Vi hade bara två dagar på oss mellan Myrornas besök och innan lägenheten skulle vara tömd, så vi hann inte heller annnonsera ut sakerna :-( Jäkla slöseri!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin