10 november 2007

En fyndig lördag

I dag blev det en stooor loppisrunda. Flera ställen hanns med och på de flesta ställen hade jag med mig något ut. Som det här:

Jesustavlan passar in utmärkt i min samling med religiös konst. Men det måste vara gamla saker. Nytillverkade kitsch-grejer är inte lika roliga.

Och så kom jag hem med en hel del röd-vita saker. Löparen ser härligt hemvävd ut, och så blev det i vanlig ordning några pannlappar. Fast bara två av den sort jag samlar på. De adra ska jag nog använda till jul. Vid en kokning visade sig löparen fälla som bara tusan. Några tips på vad man gör då?

Två spetsar, varav den ena ser knypplad ut. Eller misstar jag mig?Och så föll jag för en vacker tallrik med jugendmönster.
Annars myser jag med tända doftljus och gott fika så här i höstmörkret. För någon snö som vill lysa upp livet verkar inte vilja komma.

6 kommentarer:

Dödergök sa...

Vilka fina fynd! Jag har också varit påloppisrunda idag så humöret är på topp!

Synd nog måste jag nog säga att munkabälteslöparen är körd om den fällde mycket, det går att skölja i ättika och kallt vatten men det brukar inte funka om den fällde mycket färg. Jag har lärt mig den här läxan på det hårda sättet, jag vävde en jättefin löpare i Kukkola-dräll med vackert indigoblått lininslag som jag fått av min svärmor, efter första tvätten såg den ut som en missfärgad disktrasa ungefär. Den repade sig aldrig efter det och vilar nu längst in i linneskåpet...

Anonym sa...

Hej!
Ja, spetsen är knypplad!Jag köpte själv knypplad spets i somras på loppis, 3:- styck. Vågade knappt visa för kompisen som knypplar...Men glad över mitt fynd, och grattis till dina!

Anonym sa...

Vilem jättefin ram det var på den fina jesusbilden! Proffsfyndare!

Susilull sa...

Vilka fina fynd! Jesus-tavlan var verkligen jättefin. Sicken tur du har!! Men du verkar ha flera loppisar att välja på. Jag har tyvärr bara en inom någorlunda avstånd.
Ha det bra!

Agata sa...

Ja, jag är jättenöjd med jesustavlan!
Synd på löparen, för den är väldigt vacker. Men kanske inte i ljust rosa ton...

Och handknypplad spets är ju så fint så det kommer jag aldrig nändas använda.

Anonym sa...

...måste bara få säga att det är min pappas moster som gjort mönstret till kukkola-drällen :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin