27 januari 2008

Jag skojar inte när jag säger att jag har köpförbud

I dag var dagen G inne - G som i Garninventering. Alla mina garner förvaras utspridda på olika ställen, och det är svårt att få överblick över vad som finns och inte.

Snabbt insåg jag att jag, i likhet med Mia&Klaras expediter borde ha blandat in en låda vin i arbetet. För lika delar uppmuntran och bedövning.

Så här ser min stash ut. *Gaah*
Nänä, det kanske inte ser så märkvärdigt ut på den här lilla bilden. Klicka på den för en mer realistisk återgivning. Och betänk att de flesta härvorna nog snarare väger 100 än 50 gram. Här ligger många kilo garn och väntar.
Ja, i stort sett är det här allt, alltså. Jag orkade inte tömma alla stickpåsar med WIP:s och UFO:n. Där finns det också ett stort gäng nystan Noro, Fabel, Opal och oidentifierat ullgarn.
Precis när jag hade tömt alla stora plastbagar på dess innehåll och hjälpligt *nåja* sorterat in det i högar på vardagsrumsgolvet så slogs jag av insikten - Det här är inte allt. Det finns två stora pappkartonger också. Som jag hämtade och tömde.

Här på golvet hittar man godbitar som:

Brungrönt Visjögarn. Väldigt vackra färger! Ska nog bli en dragspelsbasker någon gång, eftersom jag blev så avundsjuk på Elenas vackra basker.
Lite Rowan Summer tweed som köptes in för att bli barnkofta. Två härvor i petrolblått har också blivit det, men det här garnet finns kvar.
I samlingen ovan återfinns några kilo Kauni effektgarn. Vackert. Ska användas till något ännu vackrare vilket år som helst. Några förslag?
200 gram Kidsilk haze köptes in för ett bra tag sedan för att bli två olika sjalar, men de projekten har inte kommit igång. Fast jag har kommit så långt som att jag trädde upp en helsikes massa pärlor på det purpurfärgade.
En present från Hemliskompisen ClaraSofia. Vackert lingarn i helt rätt färg!
Och de här härvorna med isländskt ullgarn får representera alla loppisfyndade garner som jag och min mamma fyndat under årens lopp. Tio kronor härvan är ett bra pris.
Och sist men inte minst - drygt 4 kilo ullgarn från Morjärvs ullspinneri.

Dessutom kan man längst bak, typ i mitten se sådan som kanske inte tillhör det jag är mest stolt över. Ärtgrönt och luddigt i konstiga fibrer, till exempel.

Men det var väldigt nyttigt att gå igenom samlingarna. Vissa nystan hade helt fallit i glömska. Andra borde jag ha grävt ner. Men det mesta var faktiskt kära återseenden och jag klappade kärleksfullt på många härvor som fick komma fram i dagsljus.
Nu återstår att fundera på sortering och placering. Uppenbarligen är det nuvarande systemet inte bra. Ack den som hade Stickfrosse-Annas hylla. Kanske blir det en Billyhylla med glasdörrar framöver. Som får husera allt vackert.
Och kanske måste jag tänka över huruvida det ska bli så många garninköp i New York...

9 kommentarer:

Dödergök sa...

OJ! Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstått alla som gaggat om köpstopp hit och dit och om att "sticka från stashen".

Nu hajjar jag. Du har väldigt mycket vackert där, en riktig garnskatt. Jag tycker att du ska vara stolt över den. Men jag förstår också om du känner att du vill sticka undan lite också.

Jag har snarare garnbrist, ett I-landsproblem av stora mått. ;)

Susilull sa...

Nu blev jag lite orolig. Jag har också mina garn utspridda på väldigt många ställen. Jag tror inte jag vågar plocka fram allt, även om jag tänkt tanken ett par gånger den senaste tiden...
Nu får du sticka som en galning så du kan shoppa med gott samvete i N.Y!!

Anonym sa...

Ja, du behöver verkligen inte vara sysslolös. Du har du garn så det räcker en hel livstid.
Det ser väldigt vackert ut på bilden!

Agata sa...

Tack för era oroade kommentarer. Eller är de avundsjuka jag anar? Nä, jag trodde väl det.

För även om det är jätteroligt att ha garn att välja mellan så innebär det här lagret att jag aldrig mer behöver köpa nytt garn. Och det är INTE roligt.

Anonym sa...

Åh, vilket vackert Kauni! Jag har länge gillat "Kauni rainbow cardigan" - kolla den på Ravelry så får du se massor av snygga exemplar!

Anonym sa...

härligt mycket garnn du har:) min samling är inte lika stor - än:) ska bli roligt att se vad det blir av det i framtiden:)

Anonym sa...

Imponerande samling! Undras just hur mycket det ligger hemma hos mig...

Anonym sa...

Ojojoj!! Imponerande.
Själv gjorde jag ungefär som du häromdagen. Men mitt resultat blev en kasse till loppis och resten fick stanna. Lite mindre i lagret, men ändå för mycket. Jaja... Man kan ha värre problem! :)

Agata sa...

Japp. Här finns det mycket garn. En hel del har jag själv släpat hem, men mycket är ärvt av modern som inte längre stickar men som ändå har massor med garn i gömmorna. Andra bidrag har kommit från farmor och min bonusmamma och sedan ser det ut så här. Men jag ska göra en insats och försöka rensa lite, fast jag kan inte lova att det går bra. Att göra mig av med saker är inte min starka sida.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin