Sommaren är här med nya bär och frukter.
Så idag lånade vi svärmors saftmaja och tömde frysen på rabarber, krusbär och svarta vinbär.
Av de två första sorterna blev det saft. Av vinbären ska det bli sylt.
8 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Fina flaskor!
Ja, visst är de! Vackra, men inte helt praktiska.
Sirapsflaskorna som passar i frysen passar sämre på bild. ;-)
Jo visst är sirapsflaskorna bäst, men inte så vackra! Kanske man kunde be dem att göra de i genomskinlig plast i alla fall ;)
Jag har aldrig ätit krusbär, är det gott? Vad smakar det som ungefär? Vindruvor?
lisa - hmm. Funkar inte krusbär i din växtzon?
Färska krusbär är jättegoda. Söta och lite syrliga. Stoa och lättplockade.
I allt annat är krusbär lite... menlöst. Krusbärssylt är menlöst. Krusbärsmarmelad är men löst. Krusbärskräm är ganska menlöst. Men i saft blir det bra. Lite syrligt och passar bra som måltidsdryck om man inte öser på för mycket socker.
Skicka en kommentar