8 juni 2008

Jag saftar och syltar

Sommaren är här med nya bär och frukter.
Så idag lånade vi svärmors saftmaja och tömde frysen på rabarber, krusbär och svarta vinbär.
Av de två första sorterna blev det saft. Av vinbären ska det bli sylt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fina flaskor!

Agata sa...

Ja, visst är de! Vackra, men inte helt praktiska.

Sirapsflaskorna som passar i frysen passar sämre på bild. ;-)

Anonym sa...

Jo visst är sirapsflaskorna bäst, men inte så vackra! Kanske man kunde be dem att göra de i genomskinlig plast i alla fall ;)

Anonym sa...

Jag har aldrig ätit krusbär, är det gott? Vad smakar det som ungefär? Vindruvor?

Agata sa...

lisa - hmm. Funkar inte krusbär i din växtzon?
Färska krusbär är jättegoda. Söta och lite syrliga. Stoa och lättplockade.

I allt annat är krusbär lite... menlöst. Krusbärssylt är menlöst. Krusbärsmarmelad är men löst. Krusbärskräm är ganska menlöst. Men i saft blir det bra. Lite syrligt och passar bra som måltidsdryck om man inte öser på för mycket socker.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin