27 augusti 2011

Mer mos i frysen

Det vore synd att påstå att våra två Transparente Blanche-träd dignar av frukt, men vi får mer än vi behöver. Och i år vill jag inte göra om fjolårets misstag.

Den senaste veckan har det därför stått produktion av äppelmos på agendan.
För några år sedan plockade jag och mannen fram den ärvda hushållsassistenten för att mosa äpplen, och det blev en kladdig historia som vi inte velat göra om.
I år plockade jag fram en loppisfyndad mossil, och den var fantastiskt enkel att använda! Så nu har vi åtskilliga lite äppelmos för vinterns grötfrukostar och rulltårtor. Toppen!Vi har också ett Loboträd som bara är sju år. Nu börjar det också ge rejält med frukt, men vårt eviga bekymmer är: Hur förvarar man vinteräpplen? Ingen jordkällare eller kall huskällare finns att tillgå.
Nåra tips?

5 kommentarer:

Dödergök sa...

Å det är så gott med äppelmos! Vi har helt plötsligt galet mycket äpplen och vi tänker skicka bort en del till mustning, det känns riktigt lyxigt.

Man kan förvara vinteräpplen i en frostfri låta (typ isolerad med frigoligt) i ett annars för kallt utrymme. Äpplena måste vara rena och torra och helt oskadade då ska de iaf i teorin hålla sig i några månader.

Iréne JB sa...

Har ni ett garage? Eller en altan under tak? Altanen kan bli lite väl kall, men funkar säkert fram till jul.
Själv har jag inte någon vinterfrukt att ta hand om, däremot har jag en matkällare... som är full av skidor :)

Iréne JB sa...

Tror att far min brukar isolera med bubbelplast och trasmattor då han inte har några frostfria lådor.

nattugglan sa...

Oj va gott med mos.. jag gjorde så mycket mos ifjol o "veva" med samma grej som du har, den är toppen bra!..men nått tips för äppelförvaring har jag ej..

emma sa...

Jag har för mig att vi hade vinteräpplen i en trälåda täckt med trasmattor på verandan (mot husväggen) när jag var liten. Det gick bra :)
Gott med äpplen och ännu godare med äppelmos!
Mvh emma

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin