De här minicupcakesen gjorde jag häromdagen. De visade sig vara mycket goda!
90 g mjukt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 äpplen i små kuber (som steks i smör, kanel och socker)
Kanel
Kardemumma
Börja med att steka äppelbitarna i en klick smör och smaksätt med lite kanel, kardemumma och socker efter smak.
Vispa smör och socker krämigt och tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten, tillsätt mjölken och blanda till en jämn smet. Rör ned äppelbitarna.
Fördela smeten i formar. Det räckte till en hel form med minicupcakes för mig.
Marängtopping:
2 äggvitor
Marängtopping:
2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 droppe bittermandelolja
Vispa ihop allt utom bittermandeloljan till smeten är mycket fast. Droppa i oljan och vispa lite till.
Spritsa snyggt men inte alltför mycket över de fyllda muffinsformarna.
Stoppa in i ugnen på 200 grader (i varmluftsugn) i 16 minuter. Jag satte in en plåt ovanför dem när jag tyckte att marängen började bli lite för brun. Låt svalna.
1 kommentar:
mums säger jag bara:)
chutney på äpplen är väldigt gott:)
Skicka en kommentar