24 maj 2017

Saker jag gillar och samlingar som uppstår

Jag älskar verkligen loppis. Allt och inget kan finnas. Ibland får man leta livet ur sig och bästa gång finns allt man någonsin sökt efter på samma stället.Allt på den här bilden har jag hittat på loppis. Fast fyndandet har ju pågått hela mitt vuxna liv... 
Ja, jag började gå på loppis i slutet av 1980-talet medan jag fortfarande var tonåring. Då var det inte lika pipulärt som i dag, och om jag hade haft lite mer koll så hade jag kunnat göra många fina fynd under en tid när ingen brydde sig om Stig Lindberg eller stringhyllor. För att inte tala om alla retrotyger från 1970-talet som alla hatade då

Längst till vänster står två ljusstakar och en piedestal som har blivit svarta i stället för den gräslig köttfärgade betsningen som var ursprunglig.
Ljusstakarna är nog hälften av fyra förlängningar till möbelben från början, men jag tyckte att de skulle bli fina som knubbiga ljusstakar till stora blockljus. Det ska stå ännu maffigare ljus på dem, men jag tog det jag hade hemma. 

I skåpet syns en del av mina små samlingar. Brudpar från tårtor är ett område. Liksom ekivoka muggar och flamencodansöser. Och i glaskupan har jag stoppat in ett gäng gamla köksbetonade leksaker. Syns inte  bra, så det kan nog komma ett nytt inlägg om dem.

1 kommentar:

Heidi sa...

Under alla år jag har läst din blog har du visat upp allsköns fynd från olika loppisar. Det har varit roligt, och ibland lärorikt att se och läsa dina inlägg:)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin