27 april 2011

Den som spar hon har

Jag har hört talas om att det finns de som gör sig av med sina gardiner när de köper nya.
Jag undrar bara en sak - hur gör de? I de här garderobshögarna finns gardiner från när jag flyttade hemifrån. Och en hel del från senare år. Och ganska många loppisfynd.

En del har jag faktiskt gett bort under åren - som pösgardinerna i chintzat 80-talstyg. Och en del av de där gardinkapporna från tidigt 90-tal som var så långa, så långa.

Men alla fina loppisfyndade 50-talsgardiner måste jag spara. Och en del andra gamla favoriter också - även fast de förmodligen inte kommer hängas upp i några fönster på några decennier. Men så har man väl trott i alla tider...

De två med rosor i typisk 50-talsstil hittade jag för ett tiotal år sedan på loppis, och tyckte att det var hutlöst att ta 50 kronor för två längder ... Tiderna förändras.

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Rosengardinerna, jag tror jag dånar, vad fina de är! Jag tror faktiskt att det är samma tyg, men i annan färgställning, som jag i tonåren hade en ärvd klänning från tidigt 60-tal. Den var med ljusblå rosor. Dumt nog klippte jag i högstadiet sönder den och sydde andra kläder av, men den var för liten för mig.

Agata sa...

Visst är de fina! Från Myrorna i Uppsala, faktiskt.

Tänk vad mycket tokigt man gjorde när man var yngre! Det där lät synnerligen korkat, men jag har nog en del liknande erfarenheter som jag förträngt! ;-)

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Kikar in för att önska dig en härlig helg!

Anna sa...

inte kan man slänga nåt, det kan ju va bra att ha, hehe :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin